Fugle Konferencen 2017

Lørdag d. 24. juni fra kl. 1000 - 2200

                  Husk:  kun helt alm. entre`, alle fortællinger er GratisTunge ud

Kl. 1000 Åbner Fugle Zoo

Kl. 1100 Foredrag af Ove Brinkman og junior Jesper Brinkman

Dyrlæge Jesper Brinkman vil starte foredraget med at fortælle lidt om de mest almindelige sygdomme hos fugle i fangenskab. Mon ikke det bliver ornitose, forkølelse og han runder nok også fugleinfluenzaen. Jesper vil også fortælle hvad vi kan gøre for at forebygge sygdomme, og det er vel nok det mest aktuelle. Begge dyrlæger er jo meget højt anset hos alle os fuglefolk og de ved en masse om alle sygdomme hos fugle. I deres fritid er de begge to også interesseret i at holde fugle og Ove har en meget pæn samling.af papegøjer. Når vi har talt en del om sygdomme vil både Jesper og Ove tage os med en tur til Østrig, hvor de har besøgt en del fugleholdere. Det bliver en spændende oplevelse og de er begge to gode fortællere med lidt humor indbygget.

 

Kl. 1230  Middagspause

Kl. 1400  Foredrag af  Dennis Jensen

Dennis Jensen kommer fra kolding og er formand for Solfuglen, en landsdækkende forening for frugt og insekt ædende fugle. Til daglig er Dennis ansat i dyrepark under "Glad Fonden". Dennis vil fortælle os en masse om at holde fugle der kun spiser frugter og insekter, og nok også en masse om hvor let det egentlig er at holde denne fugle art i fangenskab. Dennis afprøver også en masse nye foderemner så mon ikke han vil løfte sløret for nogen af hans forsøg. Måske kommer vi til at lære en masse om værdien af disse fodertyper til alle fugle. Dennis har holdt fugle i mange år og har også været ansat på Hansenberg i kolding, så mon ikke der kommer meget viden frem i dette foredrag.

 

Kl. 1800  Middag i Papegøjecafeen   ( Tilmelding på 64761322  )

Papegøjecafeen tilbyder : ta` selvbord med 3 slags kød, forskellige salatblandinger og flutes, forskellige kartofler         prisen er 150 kr. pr. person inkl. aftenkaffe

Kl. 2000 Foredrag af Benny Køppel og Niels Herping-Hansen

 Niels Herping vil starte med at fortælle lidt om sit eget fuglehold, som jo også er frugt og insektædere. Han kommer ind på foder og det at holde disse meget farvestrålende fugle i fangenskab. Dermed får vi sat denne fuglegruppe i centrum hele dagen og det skylder vi bestemt også disse fugle.

Når Niels er færdig træder Benny Køppel til og sammen fortæller de i ord og billeder om alle de oplevelser, de sammen har haft ude i den danske natur. Der bliver mange foto at se på og det er både de små fugle som slæber føde hjem til deres unger og de helt store havørne der svæver hen over hovedet på dem begge i fri natur. Både Benny og Niels er kendte fuglefolk og meget gode fortællere. Jeg er sikker på at mange af deres oplevelser i den danske natur, kan vi let overføre til vores fuglehold. Hvor svært kan det dog være -- vi har naturen og dennes lærebog lige udenfor vore vinduer, men den skal opleves før vi kan drage nytte af den til vore fugle i fangenskab.

Kl. 2200 Kaffe pause og spørgsmål til dagens emner

KL. 2230 (CA) Årets Fugle Konference slutter

 

Danmarks Fugle Zoo - Frydenlund Fuglepark // Skovvej 48-50 // 5690 Tommerup // Tlf.: 64 76 13 22
Kornelius Marketing