Fuglehjemmet​

​"Fuglehjemmet" for nødstedte tamfugle.

Fuglehjemmet er beliggende ved Danmarks Fugle Zoo, og det er Fugle zoo der driver dette hjem eller internat for disse stakkels fugle der af en eller anden årsag er blevet tilovers i hverdagen.

Fuglehjemmet starter med en indslusnings afdeling, hvor fuglene bliver afleveret af deres ejere, og her sidder de så og bliver opserveret og løbende undersøgt af personalet og vores dyrlæge i minimum 6 uger. Først herefter får de lov til at komme videre ind til næste stop, en afdeling hvor vi træner dem til at være mere præget på i naturen, og mindre præget af mennesker.

Sidste afdeling er inde i de store voliere hvor de så kommer sammen med mange andre fugle, som også er i terapi for, at lære og være fugle igen. Hele perioden varer ca. 10-12 måneder inden de kan regne med at komme ud som norm ale fangeskabsfugle der kan klare sig som zoofugle eller i vores i opdræts område.

De fugle vi kan hjælpe er IKKE fugle fra dansk natur, det er kun tropefugle som er købt og brugt som kæledyr, og nu er blevet til overs af en eller anden årsag. Det kan være skilsmisse hvor fuglene er strandet imellem to stridende parter, det kan være allergi, det kan være at der kommer familieforøgelse, og så bliver fugle gerne jaloux, eller også kan det være efter dødsfald.

Fugle kan gøre en kæmpe forskel for vi mennesker i rigtig mange situationer. Ældre der altid har haft nogen at tale med og er blevet alene eller folk der har fået en sygdom, så kan fugle være den adspredelse der kan gøre en forskel for vi mennesker!! MEN hvis fuglene bliver alene en dag eller tilovers, så må de ikke ende som salgsvare eller kastet rundt imellem forskellige hjem. her træder "Fuglehjemmet" til og kan overtage fuglene og få dem tilbage til naturen igen.​

Dyrevelfærd skal altid være det altafgørende, for alle fugle og dyr i fangenskab!

Kontakt os endelig, hvis du har spørgsmål.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt