Sanse og Fordybelseshaven

Denne lille skønne plet ligger helt ude i den aller fjerneste krog af selve Fugle zoo. Ideen blev til efter at vi i Fugle zoo har hjulpet en meget stresset person til; at kunne komme videre med sit liv. Hvorfor skulle alle andre i samme situation ikke have de samme muligheder. Den nu rimelig velfungerede person, og Danmarks Fugle Zoo satte sig ned for at få sat ideer og tanker sammen med de erfaringer vi havde gjort under hendes sygdom. Dette koster mange penge og utrolig mange timer, men i dag er vi meget stolte af projektet. Den naturlige ro der skal til for at folk kan komme i balance, var helt givet det vi søgte og den var til stede i dette skønne område. Derefter søgte vi midler fra forskellige fonde osv. og her trådte Frilufts Rådet til og hjalp os med at få økonomien til at nå sammen. Projektet fik nogle meget flotte rabatter fra mange af de firmaer der har leveret varer til opgaven, og var også med til at muliggøre haven.

Gartnerskolen på Kold College i Odense hjalp os med at få lagt nogle tekniske planer og udarbejdet nogle tegninger. Eleverne på skolen fik til gengæld enorm meget selvtillid ind allerede på de første skoleophold, og det kunne både høres og mærkes. Dermed har projektet været lærerigt og styrkende, alledere under opførelsen. Støtteforeningen FV.​ har udført alt det grove arbejde, med et stort hold af frivillige hjælpere.

Uden denne arbejdskraft var vi aldrig nået i land med projektet. Fra vi startede til vi nu ser det færdige resultat er der gået mere end 1½ år. 

Nu skal alle planterne så bare gro sig store og frodige, så eleverne igen kan komme forbi og klippe dem til i de rette former mv. Fugle zoo har aldrig ville åbne op for anlæg og huse før de stod helt færdige; men det har vi ændret her med dette projekt og til stor glæde for rigtig mange. 

Vi kan se at der sidder så mange både unge og ældre, eller enlige og grupper og nyder stilheden. Vi mener at der allerede her inden området er oficielt åbnet, har der allerede været mindst 50 personer der har siddet og dyrket sit eget selvvær. En ganske god start må man vist sige.

Vi påtænker først at indvie Sanse og Fordybelseshaven til foråret 2018, da vi lige vil se om alle planter osv får godt fat i den fynske jord i løbet af vinteren 2017 - 2018

Læs mere om Stress Team Frydenlund her

Kontakt os endelig, hvis du har spørgsmål.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt