Den hurtige info om Danmarks Fugle Zoo

​Danmarks Fugle Zoo er en smuk lille ”Oase” midt ude i den fantastiske Fynske natur. Ikke langt fra Frøbjerg Bavnehøj, det højeste sted på Fyn, og lige op af de store Krengerup skove med de ægte bøgetræer.

Danmarks Fugle Zoo har 800 fugle fra stort set hele verden, og de er placeret med stor respekt rundt om i det smukke kuperede terræn, som Fugle zoo er beriget med. Turen rundt i den 6 ha. Store Fuglezoo er på 2 km, men der er rig mulighed for at sidde ned mange steder undervejs og nyde den flotte fynske natur og alle fuglene. Vi har både søer, moser og store dale, som vi værner meget om, og fuglene nyder denne rå natur hver dag. Alle vore anlæg er meget store, for at fuglene kan få deres rette frihed. Ænderne kan svømme, de store strudse kan løbe rundt, og de store papegøjer flyver frit rundt i deres voliere.

Alt i Danmarks Fugle Zoo driver vi med mest mulig økologi, og tager så meget som muligt hensyn til naturen. Vi dyrker den rene rå natur, netop for at fuglene kan føle sig så meget hjemme som muligt, og de skal kunne føle sig helt trygge hver dag. 

Dette kræver rigtig meget af alle os i den daglige drift, men det gør vi med glæde. F.eks. bruger vi næsten ingen medicin til fuglene, og vi anvender heller ikke tilskud af kunstigt fremstillede vitaminer og mineraler. Vi bruger enormt mange timer hver dag på at tilberede deres foder, så alsidigt som muligt. Skifte deres grene ud i volieren, og aktivere fuglene på en naturlig måde. Medicinen er skiftet helt ud med bla. Hvidløg, som vi betragter som naturens egen penicillin. Her er det bare som den rene frugt vi giver det til fuglene, og derfor mener vi at fuglene får deres behov dækket på denne naturlige måde.

I slutningen af rundturen kommer alle til børnenes eldorado – legepladsen og Børnenes Oase. Det er et område vi er i gang med at bygge op på en helt anderledes måde, da vi har erfaret at mange børn ikke ved nok om de mest almindelige ting om dyr og den respekt som alle dyr burde forlange af deres ejere.

Fugle zoo ønsker derfor at lege en bedre dyreforståelse ind i børnenes univers, med denne nye Børnenes Oase, hvor det er muligt at røre ved dyr og høre om dyr, kæle med dyr osv.​

Kontakt os endelig, hvis du har spørgsmål.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt