Nye anlæg & tiltag​

Her på siden kan du læse mere om nye og kommende anlæg og tiltag i Danmarks Fugle​ Zoo - Frydelund Fuglepark.

Nyt tiltag for alle i 2024​

Når nu Danmarks Fugle Zoo er beliggende i den aller smukkeste fynske natur, hvorfor så ikke bruge den fuldt ud?​

Derfor har vi arrangeret 3 vandreruter og 3 cykelruter rundt om i landskabet tæt ved Fugle zoo og bla. Frøbjerg Bavnehøj. Det hele kan gøres ganske nemt og bekvemt. 

Vælg den rute i ønsker – ta` et billede med telefonen af ruten, der er sat op på gavlen af den ene shelters – og så afsted. Der er fri parkering ved Fugle zoo.​

Vi er også ved at gøre et område som vi kalder ”Skrænten” helt færdig. Vi er desværre blevet ramt af først ualmindelig tørke i sommeren 2022 og så ufattelig store mængder regn i 2023, så det med såning af frø fra vilde blomster, er gået helt galt to gange. Vi har så plantet omkring 125 buske og træer som vi så håber, vil gro og komme med mange blomster hen over sommeren. Alt sammen til glæde for insekter og alle jer der bare lige kunne tænke sig at få ½ times ro og fred. Der er sat et par bænke op som man kan slå sig ned på og få ro i sjælen igen. Der er fri entre næsten hele døgnet, da det er ren service for alle.

Inde i selve Fugle zoo er vores sansehave ved at få en udskiftning af planerne, da mange har lidt hårdt i denne våde vinter. I sansehaven går vi også over til større buske og træer, da det ikke virker med såning på skråninger og den meget lerholdige jord vi har heromkring.​

Projektet er støttet og opført af:

logo danmarks fugle zoo (003)        ​friluftsrådet-logo

Nordisk anlæg

I 2020 Åbner vi den hidtil største investering her i Danmarks Fugle zoo ” De Nordiske anlæg og hus”. Vi har kæmpet med planerne i rigtig mange år, og sagen har gennemgået flere kriser; men nu står det hele flot og stort lige indenfor i Fugle zoo.

Hele anlægget er bygget omkring Danmarks folkekære forfatter Morten Kock og ale hans levende fortællinger om livet på landet i hans tid. Netop på Morten Kocks tid var der stadig mange flotte og spændende fugle i naturen her i Danmark eller i hele Norden. Både på markerne og i skovene var der et mylder af liv, af mange dyr og fugle som desværre slet ikke findes her mere. 

Nogle af de årsager har vi skabt en god fortælling om i huset og ude i voliererne flyver nogle af de fugle som slet ikke findes her mere. Vi håber at vi på sigt kan genskabe et areal som disse fugle kan overleve i og at de måske en dag kan blive stamfugle til udsætning i naturen igen.

Klimaet er ændret meget de sidste 10 – 20 år og det må ikke fortsætte sådan, for så bliver der meget stille i skove og på markerne i fremtiden. Det ville være meget synd hvis det skulle ske for vores generationer fremover. Synes i ikke??

Vi har i hvert fald startet en fortælling om hvorfor vi har det med klimaet som vi har, og hvad der skal ændres lige nu, og det må ikke ende i bureaukrati og lovdiktatur. Det skal ske helt efter sund fornuft og ved fælles hjælp. Det er jo os alle der har bidraget til den klimaændring ikke? Kom ned og få en snak med alle os her i Fugle zoo, og se om ikke i vil give os ret i meget af vores fortælling på både tavler, film og snak! Måske kan vi sammen få sat gang i de rette personer på de rette pladser – kom og hjælp os.​

Vandreture og cykelruter​

Som nogle helt nye tiltag har vi udarbejdet både vandreture og cykelruter i området ved Fugle zoo. 

Tanken er at så kan også gæster med trang til motion komme og parkere ved Fugle zoo og så tage sig en lille gåtur eller måske har man cyklerne med, så er der også ruter for dette. 

 Tag et foto med telefonen og så ellers afsted til bens eller på cykel. Med et foto på telefonen er det jo helt CO2 neutralt, frem for trykte kort. I Fugle zoo er der så rig mulighed for at nyde den medbragte Picnic kurv eller bare en flaske vand. 

 God tur!!​

Kontakt os endelig, hvis du har spørgsmål.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt